هسته مطالعات مدیریت جهادی

جستجو در سایت
دسترسی سریع

نوع مقاله: علمی پژوهشی

مولفان: میثم لطیفی، حسن سعدآبادی

چکیده:

جریان انقلاب اسلامی و رویدادهای پس از آن، به شکل­گیری نوعی رفتار، فرهنگ و سبک مدیریت سازمانی منجر شد که بعدها به عنوان کار و مدیریت جهادی تعبیر گردید. بدیهی است که بی توجهی و غفلت از جوهره اصلی و عامل حیاتی اندیشه جهادی، باعث انحراف یا سوء برداشت از آن گردد. هدف این پژوهش، فهم جوهره این پدیده نوظهور و شناخت تفاوت­های مبنایی آن با سایر پدیده ­های مشابه است. از این رو، پژوهش حاضر با استفاده از روش پدیدارشناسی تفسیری، به بررسی و تحلیل بیش از 60 مورد از بیانات حضرت آیت­الله خامنه ای در موضوع جهاد پرداخته است.

بر اساس یافته­ های این پژوهش، تمایز محوری فعالیت‌های جهادی در قالب ایمان به غیب، معنادار است و کسب و تقویت آن از طریق تقوا ممکن می‌باشد، ریشه اثرگذاری مدیریت جهادیبه روح عرفانی و معنوی فرد برمی­گردد و در نهایت، ماهیت مدیریت جهادی بر مبنای مبارزه تعریف می­شود و بر دو رکن اساسی «تلاش و کوشش بسیار» به همراه «مقابله با دشمن یا موانع موجود» در مسیر دستیابی به پیشرفت و تمدن اسلامی قوام یافته است.

درک صحیح از ماهیت مدیریت جهادی همچنین منجر به شکل‌گیری فرهنگ جهادی با ابعادی مانند استفاده از ظرفیت­ها، مقابله با مانعها و محدودیتها و نیز ارائه نمونه ها و اسوه­ ها گردد. توفیق در اجرای این سبک از مدیریت، منجر به پیامدهایی از جمله ایجاد نشاط و امید در سازمان، دستیابی سریعتر به هدف، تقویت ساخت درونی، چشیدن طعم عزت و رسیدن به پیشرفت و تمدن­ خواهد شد.

کلمات کلیدی: نظریه­ های مدیریت، سبک­های مدیریت، مدیریت جهادی، مدیریت اسلامی، دفاع مقدس، پدیدارشناسی

فصلنامه راهبرد فرهنگ، شماره 28، زمستان 1393، صص 91- 122

دریافت متن کامل مقاله

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

ابزار هدایت به بالای صفحه